Dalhems damer vann och brakförlust för FC Gute

Dalhems damer vann med 2-0 (1-0) mot tabelljumbon Älvsjö i  division 2.

Och FC Gute förlorade det viktiga mötet mot Karlslund med hela 1-7 (1-4) i division 2 södra sveland.

 

 

14 augusti 2010 19:07

Mikaela Ekengren gav Dalhem ledningen med ett riktigt kanonskott i  23:e minuten. Från drygt 25 meter avlossade hon bössan och bollen for upp i Caroline Stenströms högra kryss.

 

- Hon missade ju i början. Skön revansch för henne och ett superschysst mål, säger Helena Nirs.

I andra halvlek jämnades spelet ut lite. Men det var Dalhem som gjorde nästa mål. Comebackande Patricia Olsson satte 2-0 i 62:a spelminuten. Hon gick själv och satte sen sin egen retur. 

- Väldigt viktigt för oss med den här segern. Nu börjar det släppa lite för en själv. Nästa lördag är det också en väldigt viktig match, säger Helena Nirs om mötet med AIK DFF.

FC Gute fick en smakstart med 1-0 redan efter tre minuter genom Daniel Engström i bortamötet med Karlslund som låg på kvalplats precis ovanför nästjumbon Gute. Efter 1-0 var det roliga över.  Karlslund gjorde fyra raka mål och i halvtid var ställningen 4-1 till hemmalaget.

De får 1-1. Sen rullar det bara på.  Självförtroendet är helt i botten, säger en dyster Daniel Backéus som spelade 90 minuter på Gutes innermittfält.

I andra halvlek ändrade FC Gute om till ett femmanna-mittfält. Det hjälpte föga och Karlsund gick från matchen med en storseger. Hela 7-1 och på onsdag  väntar en väldigt viktig match för FC Gute mot tabelljumbon Vallentuna. 

-  Nu är det bara att bryta ihop. Vi får snacka igenom det här och komma igen, säger Backéus.

 

 

Så jobbar vi med nyheter