Upprört vid byggstart av nytt torg

- Det ser i princip ut som ett fängelse. De har satt upp ett staket två meter utanför min huvudentré. Det känns i magen, säger Henrik Westerlund, som driver restaurang Rosengården vid Stora Torget, angående regionens start idag av ombygganden av Stora Torget.

15 augusti 2011 11:24

Henrik Westerlund är besviken på kommunikationen mellan regionens representanter rörande ombyggnationen av Stora Torget.
- Dialogen som kommunen fört med oss näringsidkare är bara bluff. I slutändan är det vi som får betala.

Henrik Westerlund fortsätter:
- De börjar bygga den 15 augusti, varför inte den första september eller i mitten på september? Blir det fint väder nu i augusti så är det viktiga veckor för oss. Det argument som angetts för att börja nu är att det är för att hinna klart men har jag själv bråttom på jobbet så puttar jag in fler folk. Då går det fortare så det borde kostnadsmässigt bli break-even.

Det är en besviken krögare helagotland.se pratar med:
- Man får inget gehör alls. Alla krögare runt torget är ganska eniga. Det är klart att det finns det som är bra med ombyggnaden men man kan fråga dem som jobbar runt torget. Som det är nu så följer man det vinnande arkitektförslaget, som ritats av folk i Danmark som knappt varit här, till punkt och pricka utan att låta oss som verkar här ge förslag på förbättringar.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa