Klintehamns framtid

7 mars 2012 04:00

Lyssnade på när Radio Gotland var i Klintehamn och det diskuterades om framtiden i Klinte.

Det pratades om det negativa som alltid skrivs om Klinte, det är ju så att media vill skapa rubriker och nu har reportrarna valt ut Klintehamn, så fort det händer minsta lilla klotter på en vägg så målas det upp till ofantliga proportioner för att det sker i Klinte! Om exakt samma sak sker i Visby så nämner man det inte! Varför? Är det så att reportrarna på de gotländska tidningarna har valt Klinte till sitt Sodom och Gomorra? Jag tror det.

Klintehamn är nog det trevligaste stället att bo på om man bor på Gotland. Jag flyttade hit för sju år sedan och har blivit otroligt väl bemött av Klinteborna, alla är trevliga och hjälpsamma.

Varför vill man att Klinte skall växa? Jo, därför att politikerna ska få reda på att detta samhälle faktiskt existerar och inte som nu bara fullkomligt ignorera oss i Klinte. Se bara på trafiksituationen, inte ett trafikmärke på smågatorna som talar om att det kommer en tvärgata. Högerregeln ignoreras därför mycket ofta och incidenter är vanliga. Jämför med Hemse, där är alla smågator försedda med trafikmärken och att missa högerregeln där är omöjligt. Så SKALL det vara, även i Klinte, herrar och fruar/fröknar politiker.

I Klintehamn har vi Gotlands bästa vårdcentral där man alltid blir väl bemött och vi har även Gotlands och en av Sveriges absolut modernaste tandkliniker. När skall Klinteborna inse det? Varför åka till stan när det finns i Klinte? Jag skyller detta på politikerna som inte vill att Klintehamn ska finnas, ja, jag har faktiskt hört en gotländsk kommunpolitiker uttrycka att "Det där jävla Klinte skulle vi helst lägga ner.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa