"Vi är över 100 personer här nu"

Fler och fler ansluter till demonstranterna i Ojnareskogen.

26 augusti 2012 17:47

Sedan ryktet gick om att ett stort antal poliser under söndagen var på väg till Gotland med färjan har fler och fler människor samlats i lägret i Ojnareskogen för att visa sitt stöd för protesterna.
- Vi är över hundra personer här nu, det är jättemycket folk, säger Sofia Bothorp, som är engagerad i föreningen Bevara Ojnareskogen.

Enligt henne har de fått besked om att polisen väntar till i morgon klockan ett med att tala med demonstranterna.
- Och jag gissar att även Nordkalk avvaktar med att sätta igång arbetet tills polisen har varit här, säger Sofia Bothorp.

Även GT:s reporter på plats, Åsa Sveds, bekräftar att en av demonstranterna som har SMS-kontakt med den så kallade dialogpolisen, har fått besked om att polisen kommer vid ett-tiden i morgon måndag.

Sofia Bothorp beskriver läget vid Ojnareskogen under söndagen:
- Folk kommer och går. Det är barnfamiljer, pensionärer och ungdomar. Under kvällen hålls det föredrag. Många står i grupper och samtalar. Folk sjunger och spelar fiol.

Hon säger att polisen måste ha en skev uppfattning om vilka det är som befinner sig i Ojnareskogen, eftersom man tar hjälp av en särskild insatsstyrka från fastlandet.
- Vi är inga militanta aktivister eller proffsdemonstranter. Det finns inte en särskild talesperson. Vi är många olika grupper eller bara individer. Vi är inte vana vid sådant här. Vi vet inte hur det här ska gå till.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg