Brandinsats ifrågasätts

Ägarna till före detta minkfarmen i Väskinde kräver regionen på 34,6 miljoner kronor för att räddningstjänsten inte försökte rädda byggnaderna vid branden 2010.

3 december 2012 07:57

I morgon tisdag inleds rättegången där de båda bolagen bakom före detta minkfarmen, JRT Sweden AB och Gotlandsfarmen AB, kräver regionen på ersättning för att räddningstjänsten inte försökte rädda byggnader, inventarier eller maskiner, skriver Gotlands Tidningar idag.

–Skulle vi förlora så får det stora konsekvenser för räddningstjänsten, inte bara på Gotland utan i hela lander, säger räddningschef Dick Svennefeldt till Gotlands Tidningar.

Det var den 29 december 2010 som fabriken i Salthamn, där det tidigare bedrivits minkfarm och senast fodertillverkning, brann ner.

Dick Svennefeldt försvarar räddningsstjäntens agerande och säger att de gjorde rätt. Enligt de uppgifter som räddningstjänsten fick vid larmet var det en byggnad som brann och inte en industri. Det framgick heller inte att det pågick verksamhet i lokalerna eller att det förvarades gasol och ammoniak.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa