T-shirt och brev till statsministern

På fredagseftermiddagen skickade regionstyelsens ordförande Åke Svensson och regiondirektör Per Lindskog ett brev till statsminister Fredrik Reinfeldt. 

1 februari 2013 15:48

Brevet skickas också med traditionell post, med en bilaga i form av de gotländska ståndpunkterna i kortversion på ryggen av en pikétröja.

Så här står det i brevet:

Gotland kan inte acceptera försämrad färjetrafik

 

Gotlands läge gör att färjetrafiken är avgörande för utveckling och tillväxt. Det är därför med stor oro vi ser att upphandlingen av trafiken inför nästa trafikperiod öppnar för allvarliga försämringar av trafiken. Det nuvarande trafiksystemet har möjliggjort många positiva effekter i det gotländska samhället och varje försämring riskerar att få mycket negativa konsekvenser.

 

Trafikverket befinner sig i slutskedet av arbetet med upphandlingsunderlaget, som väntas bli klart under februari månad.

 

Den 1 november i fjol bad vi – Region Gotland tillsammans med länsstyrelsen i Gotlands län – om ett möte med statsministern. Läget är nu akut och därför vill vi, snarast möjligt, ha ett möte för att diskutera denna oerhört angelägna fråga.

 

Med hopp om snar återkoppling!

 

 

Åke Svensson                                              Per Lindskog

Regionstyrelsens ordförande                          Regiondirektör

Så jobbar vi med nyheter