Pigge ångrade konkurs

I samband med den lägenhetstvist som pågår mellan Pigges bolag Korken AB och privatpersonen Katarina Fransson begärde Pigge Werkelin i tisdags sitt bolag i konkurs. Men sedan ångrade han sig.

6 februari 2013 15:42

- Ibland fattar man först ett beslut men sedan fattar man ett nytt beslut, förklarar han det hela.
Privatpersonen Katarina Fransson ligger i tvist med Korken AB som hon köpt en lägenhet på Snäck av. Lägenheten var fukt- och mögelskadad och hon vill ha tillbaka pengar på köpeskillingen.

Pigge Werkelin å sin sida hävdar att bolaget har gjort vad det kunnat för att kompensera för problemen. Katarina Fransson och hennes familj evakuerades när det upptäcktes, hon erbjöds ett återköp men till slut lade bolaget till cirka 400 000 kronor så att familjen kunde flytta in i en annan, dyrare lägenhet på Snäck. Även den var fuktskadad och nu kräver alltså Fransson till viss del pengar tillbaka.

Korken AB anser att man redan betalat ut stora summor och med eventuella rättegångskostnader inräknade blir det för mycket för bolaget som skulle komma på obestånd.
- Bolaget har inte likviditet att klara rättegången. Det var problemet. Därför begärde vi bolaget i konkurs, säger Pigge Werkelin.

Men redan dagen efter att konkursansökan lämnats in drogs den tillbaka, alltså i dag.

- Vi bestämde att vi fixar fram pengarna, säger Pigge Werkelin om den summa pengar som fattas för att bolaget ska undgå konkurs och klarar eventuella rättegångskonstnader.

Bolaget Korken AB är på gång att avvecklas och det var bestämt redan före det att stämningen i tingsrätten blev aktuell.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa