Klart med ”Vasaloppsvecka” på Gotland

Gotland Grand National växer. I dag gavs klartecken till sju tävlingar på Tofta skjutfält nästa år.

13 december 2013 16:55

Fortifikationsverket, som äger Tofta skjutfält, gav under fredagen klartecken till Nordic Sport & Events affärsplan för 2014. Det innebär att det blir sju tävlingar på skjutfältet nästa år.

 

Först ut är GGN-helgen med en juniortävling och en veterantävling den 24 oktober, följt av Gotland Grand National den 25 oktober. Den 31 oktober-1 november är det sedan dags för två nyheter då först Nordic Extreme Biking går av stapeln och därefter Nordic Extreme ATV. Nordic Extreme Biking är en tävling där deltagarna kommer att cykla GGN-banan med mountainbike, och i Nordic Extreme ATV kommer deltagarna köra 4-hjuling.

Sist ut den 1 november är succén från årets tävlingar, nämligen Nordic Extreme Running, där de tävlande springer det leriga GGN-spåret.

- Vi är naturligtvis mycket glada att fortifikationsverket ser positivt på den här utvecklingen mot en vasaloppsvecka på Gotland, säger Conny Bohlin VD på Nordic Sport & Event AB.

 

Det här beslutet innebär då att Gotland Grand National flyttas till helgen innan alla helgona-helgen för första gången på 30 år.

- Vi flyttar givetvis hela vår extra kapacitet på de extrainsatta färjorna. Det här är ett mycket positivt besked för näringslivet på Gotland med två bra helger istället för en, säger Per Erling Evensen på Destination Gotland.

 

Beslutet innebär att man redan nu kan anmäla sig till tävlingarna för nästa år, vilket är ett halvår tidigare än vanligt.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa