Inga pengar till brandmans-löner

Planen var att Slite skulle få en heltidsstyrka till sommaren. Men efter beslut i tekniska nämnden på onsdagen saknas pengar till löner. Det skriver GT.

30 januari 2014 10:43

Den 1 juni i år skulle räddningstjänstens station i Slite var fullt bemannad dygnet runt. Nu ser det inte ut att bli så. Räddningstjänstens chef Dick Svennefeldt har begärt 2,4 miljoner kronor extra av tekniska nämnden för att kunna sjösätta organisationen till sommaren. Men majoriteten sa nej till mer pengar.

– Jag är förvånad över nämndens beslut eftersom det finns ett beslut att den nya organisationen delvis ska vara igång till sommaren, säger Dick Svennefeldt.

Den nya organisationen är framtagen efter att länsstyrelsen kritiserade räddningstjänsten för att man saknade ett aktuellt handlingsprogram. Till den nya organisationen ska räddningstjänsten rekrytera två personer till Slite, två personer på dagtid till Hemse samt ett fristående befäl som stöttar vid händelser över hela ön. Hela omorganisationen beräknas kosta åtta miljoner kronor.

 

Läs hela artikeln i e-tidningen»

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa