Han är FC Gutes stjärnvärvning

En tidigare kenyansk landslagsman med allsvenska meriter presenterades under söndagen för FC Gute.

2 februari 2014 17:57

Precis som helagotland.se tidigare rapporterat handlar det om Robert Mambo Mumba. Under en presskonferens under söndagen presenterades han av tränaren Jonas Björkgren.

- Det känns jättebra. Vi har en trupp med många unga och lovande spelare, därför känns det extra bra att vi kan knyta till oss en spelare med så mycket rutin, säger han om den 35-årige tidigare kenyanske landslagsmannen.

Robert Mambo Mumba har tidigare spelat i bland annat Örebro, Häcken och Sundsvall. Han har gjort 54 landskamper för Kenya och kommer senast från division 1-laget Dalkurd där han var tränare.

- Jag träffade honom när jag var på besök i Borlänge förra hösten. Han var lagets tränare, men berättade för mig att han var sugen på att spela. Tanken är att vi ska använda honom som offensiv mittfältare, säger Jonas Björkgren.

Enligt Björkgren är Mambo Mumbas främst styrkor hans huvudspel och hans förmåga att med sin attityd dra med sig övriga laget. Han kommer förutom att spela även vara assisterande coach i FC Gute.

- Jag tror han kan bli en ikon och publikfavorit här på Gotland, säger Jonas Björkgren, som även avslöjar att klubben hoppas göra klart med ytterligare ett nyförvärv inom kort.

- Vi går inte ut med något namn i nuläget, men det handlar om en en offensiv spelare. Lyckas vi landa honom så stänger vi butiken. Då har vi värvat klart, säger han.

 

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg