Man döms för flera brott mot familjemedlemmar

En man i 35-årsåldern döms till ett år och tre månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning, ofredande och barnfridsbrott.

Nyheter2022-03-01 17:10

Den 35-årige mannen döms för ett flertal olika brott gentemot en kvinna som han har ett barn tillsammans med. Mannen döms även för att ha ofredat barnet och barnfridsbrott. Det skriver Gotlands tingsrätt i en dom som meddelades den första mars. 

Mannen ska bland annat under en bilfärd ha frihetsberövat kvinnan. Han förde in henne i bilen som hon sedan inte hade möjlighet att lämna. Under bilfärden, som varade i ungefär 15 minuter, var mannen arg, högljudd och skrek. Händelsen var, enligt domen, mycket skrämmande för kvinnan. Under bilfärden ska mannen även ha misshandlat kvinnan genom att kasta sig bakåt och dunkat sitt huvud mot hennes och gnuggat sitt ansikte mot kvinnans ansikte.  
 

Mannen döms även för ofredande av både dottern och kvinnan efter att ha blött ned kläder, gosedjur och en surfplatta som han lagt i ett badkar. Enligt domen anses det även styrkt att mannen ska ha misshandlat kvinnan genom att bita henne i ryggen. Han döms även för skadegörelse efter att ha förstört kvinnans mobiltelefon. Barnet som befann sig på samma plats hörde bråket vilket mannen även kände till, därför döms han även för barnfridsbrott. 

Mannen hade sedan tidigare under en period kontaktförbud med kvinnan. Han dömdes även under 2019 för olaga hot, två fall av misshandel, försök till misshandel och ringa misshandel till skyddstillsyn. Enligt domen gällde det brott mot samma kvinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!