Man vårdas för livshotande skador på Visby lasarett

Strax före klockan sju på måndagen frontalkrockade en lastbil och en personbil på väg 140 i Fröjel. Bilföraren skickades med allvarliga skador till Visby lasarett.

En personbil och en lastbil kolliderade på måndagsmorgonen.

En personbil och en lastbil kolliderade på måndagsmorgonen.

Foto: Dennis Pettersson

Gotland2020-09-07 06:45

Personbilen och lastbilen frontalkrockade strax efter klockan 06 på måndagsmorgonen. Larmet inkom till SOS Alarm vid 06.25 och räddningstjänst, ambulans samt polis skickades till platsen. Ambulanshelikoptern skickades även dit.

Lastbilen ska enligt Räddningscentral Mitt lagt sig på sidan och hamnat i en trädgård tillhörande en villa. Personen som färdades i bilen ska även ha klämts fast i kollisionen. 

– Lastbilschauffören verkar ha klarat sig oskadd, men jag vet inte hur skadeläget är med personen i personbilen. Denne fick tas med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Tommy Wollberg, ledningsoperatör vid Räddningscentral Mitt. 

Polisen skrev vid klockan 08.05 på sin hemsida att föraren förts till Visby lasarett med allvarliga skador. Strax före klockan elva på måndagen meddelade ansvarig läkare i en bulletin att det är en man i 30-årsåldern som vårdas för livshotande skador. 

– Det är en lastbil som kommit norrifrån och en personbil som kommer söderifrån som kolliderat. Det var en frontalkrock. Det var en person i vardera fordon, lastbilsföraren var oskadd och bilföraren är allvarligt skadad, säger Joakim Nordberg, yttre befäl vid polisen på Gotland. 

Bärningsarbetet på platsen är omfattande och beräknas pågå i flera timmar. 

– Det ska bland annat sugas ut spannmål från lastbilen och det tar en stund, säger Joakim Nordberg.

Strax efter klockan 14 berättade polisen att vägen ska vara öppen för trafik vid klockan 15. Polisen kommer även att upprätta en anmälan gällande vårdslöshet i trafik och arbetsplatsolycka.

Lastbilen som lagt sig på sidan.
Lastbilen som lagt sig på sidan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!