Maria Amér och Peter Lindvall till Mediabaren Special

Förhoppningsvis finns ett besked om sommaren när Mediabaren Special sänds på torsdag klockan 12.00.

Maria Amér, Frida Ganshed, Christer Bruzelius och Peter Lindvall är gäster hos Mats Pettersson i Mediabaren på torsdag klockan 12.00.

Maria Amér, Frida Ganshed, Christer Bruzelius och Peter Lindvall är gäster hos Mats Pettersson i Mediabaren på torsdag klockan 12.00.

Foto: Malin Stenström

Nyheter2020-06-02 19:38

På torsdag klockan 12.00 sänds Mediabaren Special från Wisby Strand. Gäster är regiondirektör Peter Lindvall, smittskyddsläkare Maria Amér, Destination Gotlands vd Christer Bruzelius och Frida Ganshed från Gotlands Förenade Besöksnäring (GFB).

Programledare är som vanligt Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson, och sändningen är upplåst så att alla kan titta.

– Förhoppningsvis har vi ett besked från Folkhälsomyndigheten om vad som gäller för resandet i sommar. Det är otroligt olyckligt att myndigheten gett motstridiga uppgifter om när detta viktiga besked kommer. Det hade varit bättre att inte säga något alls om datum. Nu ger man istället ett intryck av att man inte riktigt vet vad man håller på med, och det känns inte bra, säger Mats Pettersson.

Den 3 juni har tidigare kommunicerats från FHM, vilket är på onsdagen.

– Sverige i allmänhet och Gotland i synnerhet håller andan i väntan på vad som gäller. För vår del är detta livsavgörande för många företag. Det går nästan inte att föreställa sig vad det innebär om sommarsäsongen blir helt inställd, säger Mats Pettersson och fortsätter:

– Jag är glad att vi har just dessa gäster på torsdag, och de har ansträngt sig för att kunna delta oavsett hur beslutet blir. Mediabaren som format lämpar sig också väl för reflektion och bra samtal. 

Under måndagen ställde Helagotland.se frågan till FHM om när sommarbeskedet kommer, men några klara svar gick då inte att få. 

Karta: Wisby Strand
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!