Polisen söker vittnen till jätteslagsmål i innerstan

Under natten till söndagen var flera personer inblandade i ett stort slagsmål på Stora torget i Visby innerstad. Polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

Visby 29 juni 2020 11:00

Ett stort antal personer var vid tretiden, under natten till söndagen, inblandade i ett slagsmål på Stora torget i innerstan. 

– Det blir något form av slagsmål mellan åtta och tolv personer. Det uppfattas som att det är två gäng som slåss mot varandra, säger Christian Gardelius, yttre befäl vid polisen på Gotland. 

Polisen vill ha in ytterligare uppgifter från människor som kan ha sett händelsen. De uppmanas att kontakta polisen på 114 14. 

– Ett sådant här stort slagsmål borde vara rätt i ögonfallande. Vi är intresserade om folk har sett något vid Stora torget vid den här tidpunkten, säger Christian Gardelius.

Han säger att de även har material från övervakningskameror som de ska gå igenom.

– Det finns sådant material, men vi behöver vittnesuppgifter för att det ibland kan vara svårt att identifiera människor genom bilderna från övervakningskameror, säger Christian Gardelius. 

I helgen har det varit en hög närvaro på krogarna i Visby och ett stort antal personer som varit ute och rört sig på stan. 

– Det har varit en händelserik helg för oss, personal i yttre tjänst och våra utredare har haft väldigt mycket att göra. Vi ser en ökad närvaro av människor runt krogarna i samband med att det blivit högre temperaturer. Samtidigt så får människor inte dansa i och med restriktionerna som finns, då har vi fler människor som är utspridda ute på stan, säger Christian Gardelius. 

Så jobbar vi med nyheter
Profilbild Simon FridSimon Frid
Ämnen du kan följa
Blåljus
Gotland

Mordbrand vid rådhuset: "Det här är allvarligt"

Brand

Brand i Visbyrestaurang – personal lyckades släcka

Visby

Person påkörd – tre olyckor på en timme

Klintehamn

Två bilar kolliderade korsning i Klintehamn

Havdhem

Olycka på Sudret – en person förd till sjukhus

Visa fler
Läs mer!
Visby

Gotlands experter svarar på läsarnas coronafrågor

Ishockey

Segersviten lever efter mäktig vändning

Brand

Brand i Visbyrestaurang – personal lyckades släcka

Visby

Stor butikskedja byter ägare - Visbybutiken räddas nu

Visby

Person påkörd – tre olyckor på en timme

Visa fler