"Måste agera och rädda företaget"
Patrik von Corswant kliver åt sidan och låter kusinen Jacob von Corswant, Skäggs, ta över ledningen på Stafva tillfälligt.- Vi tar över sen igen, Inger och jag, när vi når balans om ett halvår eller år, säger Patrik von Corswant.
Bekymrad. Patrik von Corswant (bilden) lämnar över ledningen av Stafva gård AB till kusinen Jacob von Corswant, Skäggs gård. Enligt Patrik är det bara tillfälligt. Han och frun Inger räknar med att ta över igen om ett halvår eller ett år.Arkivfoto: Henrik Radhe
Foto: Henrik Radhe
- Jag är inte betjänt av att gå in i den berömda "väggen". Jag är inte i närheten av det, men det vore förödande att vänta på att det sker. Jag har ett ekonomiskt tryck på mig att leverera resultat och med de förseningar som jag har utsetts för så börjar tålamodet på olika håll att tryta. Jag är prestigelös på den här punkten - jag måste agera och rädda företaget, säger Patrik von Corswant.
Lagret växer
Det lilla gårdsmejeriet, som tillverkade en tiondel av produktionen i det nya stora mejeriet, lyckades inte ens mätta marknaden på Gotland eftersom efterfrågan på Stafvas ost var så stor. Satsningen på ett större mejeri gjorde det möjligt att ta in all gårdens mjölk och omvandla den till 150-160 kilo ost per dag.
- Men när man inte säljer samlas det fort på hög, säger Patrik von Corswant.
Han beskriver att lösningen blev att låta kusinen Jacob ta över så att han själv kan ägna sig åt den ost som finns i lager. Marknadsföringen är nu mycket viktig och Patrik reser till matmässan i Älvsjö för att stå på scenen tillsammans med Fredrik Malmstedt och prata för Stafvas produkter.
Kusinen hjälper till
Jacob von Corswant berättar att Patrik fortfarande ska vara styrelseordförande och nu få mer tid att jobba praktiskt med marknadsföring. Att de ska hjälpa varandra och nu har hittat ett bra sätt att gå vidare.
- Det har inte varit normalläge på Stafva utan utveckling hela tiden. Nu måste alla satsningar få sätta sig och det nya mejeriet måste komma igång. Det har sålts för lite, producerats för lite och produktionen måste upp ett snäpp, säger Jacob von Corswant.
Han berättar att Stafva har ett 20-tal anställda.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!