Gotländsk inredare säljer unika prästgården i Barlingbo

Efter lite drygt fyra års konstant renovering säljer nu gotländska inredaren Sofie Gidfeldt den speciella prästgården i Barlingbo. Prislappen – 11 miljoner kronor.

Sofie Gidfeldt är inredare och har ägnat de senaste fyra åren åt att renovera den unika prästgården i Barlingbo.

Sofie Gidfeldt är inredare och har ägnat de senaste fyra åren åt att renovera den unika prästgården i Barlingbo.

Foto: Privat

Barlingbo2023-04-15 12:10

Den för Gotland väldigt udda prästgården från 1902 såldes 2018 av Romaklosters pensionat till Sofie och Lars Gidfeldt med ett utgångspris som var satt till strax under fyra miljoner kronor.

Nu närmare fyra och ett halvt år av renoveringar senare väljer ägarna nu att sälja. Märklarfirman Skeppsholmen Sotheby´s har fastigheten ute för 11 miljoner kronor.

– Jag har sålt många fina gårdar, men den här är nog en av de vackraste. Man vill inte åka därifrån, säger mäklaren Lisa Jansdotter Svanlund.

Säljaren vill helst ligga lågt med framtidsplanerna, men berättar i stora drag vad hon gjort med fastigheten:

– Jag har gjort ett jättejobb med hela gården egentligen, och har renoverat i princip konstant sedan vi flyttade in. Jag har inte gjort någon förändring av planlösningen eller huset egentligen, eftersom det är K-märkt, men det jag har gjort är att jag rivit ut all plast som bombades in i huset under 80-talet. Så alla ställen där det varit plastgolv har jag istället lagt gotländsk kalksten eller gotländsk betong så att bara naturmaterial tagits in i huset, säger Sofie Gidfeldt.

Mycket mer än så vill hon inte berätta.

– Jag har valt att ligga lite lågt så jag testar marknaden nu. Kanske får jag det sålt för den prislapp jag vill ha, annars sitter jag kvar här. Det kliar liksom alltid i mina fingrar och jag har gjort bostadskarriär både i stockholm och på Gotland och brukar inte sitta så många år på varje plats. Jag tar en dag i taget så får vi se, säger hon.

Prästgården i Barlingbo är till salu för 11 miljoner kronor.
Prästgården i Barlingbo är till salu för 11 miljoner kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!