Så ser vardagen ut för handlaren Mikael Erixon som tog över butiken i Bingeby i april för att säkra en kvartersbutik i området. Kameraövervakning, aluminiumplåtar för fönstren, polis, hjälpsamma kunder och publicitet är några åtgärder för att stoppa stölder och skadegörelse i och runt omkring affären. En annan konkret åtgärd handlar om att öppna en till butik i samma lokal.
– Jag har bjudit in en konkurrent som säljer utländsk mat, berättar Mikael Erixon.
Det är Mohamed Albarko som kommer att driva den nya butiken i lokalen tillsammans med sin kusin Ahmad Khalawi.
– Det blir mycket bra för båda. Jag har inte så mycket svensk mat men Micke har allt. I Bingeby finns många invandrare och jag kommer att sälja både turkisk och arabisk mat, säger Mohamed Albarko.
På onsdagen skrev de båda parterna kontrakt. Inom kort kommer butikslokalen att delas upp i två delar och blir helt skilda butiker i samma hus.
– Jag börjar flytta runt saker nästa vecka och Mohamed Albarko tillträder den 1 december. Jag vet inte riktigt när han öppnar sin affär, säger Mikael Erixon.
– Det kommer att blir lite av en galleriakänsla med en affär på varje sida. Vi får tränga ihop oss lite, säger Mikael Erixon som berättar att hans nya partners inte är oroliga för affärens läge.
– De tror att det kommer att bli bättre, säger han och berättar att på det här sättet blir det mer personal under längre tid i lokalen.
Förra veckan monterades aluminiumplåtar upp som täcker fönsterrutorna. På natten när affären är stängd, är fönsterrutorna skyddade av kraftiga plåtar.
– Det har varit lugnt sedan vi satte för dörrarna.
Positivt är också att folk är engagerade i affären.
– Det är väldigt mycket prat och folk tycker det är hemskt med skadegörelsen. De går ihop och verkar hitta en kvarterskänsla, säger Mikael Erixon.
Vid sex tillfällen har butiken fått fönster i entrédörren krossade.
Snatterierna är många och svåra att få stopp på trots att det mesta hamnar i butikens kameraövervakning. Mikael Erixon visar filmen där man ser tydligt hur en stor sten slängs mot dörrens glasruta som krossas. Förövaren är svårare att se. På en annan film traskar en ung man obekymrat omkring i butiken och plockar varor i fickan.
– Det stjäls väldigt mycket, särskilt bland yngre personer men det finns i alla led. Det är jättetråkigt. Vad har jag gjort för fel, säger Mikael Erixon vars erfarenhet är ett lugnt affärsliv i Stenkyrka där det inte förekommer någon skadegörelse och väldigt lite snatterier.
En del av stölderna anmäls, tjuvar står till svars i tinget och nyligen meddelades en fängelsedom.
– Anmäler jag finns det risk för bakslag, säger han som påpekar att det är svårt att veta vem och varför rutorna krossas, om de olika händelserna har ett samband.
Sedan september har problemen eskalerat och polisen har intensifierat bevakningen i området.
– Vi går, cyklar, åker bil, har uniform och är civilklädda. Det har blivit nästan 200 besök sedan vecka 38, berättar Rudolf Söderström som kliver in i lokalen på ett av sina täta besök i affären tillsammans med poliskollegan Jill Gahne.
– Vi måste vara tydliga och visa att det inte är okej, jobba brottsförebyggande. Jag måste tro på att det fungerar, annars kan jag lika gärna sluta jobba på en gång, säger han.