Primör-meny
Med små medel kan du enkelt komponera en meny på vårens primörer:
Vår-meny. I Margareta Hoas korg finns primörer till en hel meny: sparris, soppa och rabarberpaj.foto: rolf jönsson
Foto: Rolf Jönsson
Grön soppa av kajp, ramslök, nässlor och kirskål.
Rabarberpaj.
Ingredienserna i soppan varieras efter tycke och smak. Hacka grödorna och fräs dem i smör på svag värme i en kastrull, eventuellt med en nypa curry.
Späd med grönsaksbuljong, koka 10-15 minuter och tillsätt lite grädde och crème fraiche. Red av med majsenamjöl utrört i lite vatten. Salta och peppra.
100 gr hackade ramslöksblad
1 tsk flingsalt
4 msk nötter: valnöt, mandel, para- eller pinjenötter
1-1,5 dl kallpressad olivolja
Mixa samman allt och blanda i 30 gr färskriven parmesan eller pecorinoost.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!