Lastbil i diket – person förd med ambulans till sjukhus

Klockan 07.40 på onsdagsförmiddagen skedde en trafikolycka på länsväg 148 i Bro. En lätt lastbil hade av oklar anledning kört av vägen ut i terrängen och tippat på sidan.

På onsdagsmorgonen hamnade en lastbil i diket längsmed länsväg 148.

På onsdagsmorgonen hamnade en lastbil i diket längsmed länsväg 148.

Foto: Paula Zielinski

Bro2024-09-25 07:49

Klockan 07.40 hamnade en lätt lastbil i diket längsmed länsväg 148. Vägen stängdes initialt av helt, men sedan kunde polis dirigera morgontrafiken i ena körfältet.

Tommy Wollberg, ledningsoperatör på räddningscentral mitt berättade att chauffören var vaken och talbar, men fördes senare med ambulans till Visby lasarett med oklara skador.

undefined
Olyckan skedde på onsdagsmorgonen. Ett fordon är inblandat.

Strax efter klockan 08.00 fanns ännu ingen bärgare på plats. 

– Fordonet ligger långt ute på fältet och man inväntar bärgningsbil, sade Helagotlands reporter Paula Zielinski strax efter klockan åtta.

Vid 08.40 kom bärgningsbilen till olycksplatsen och påbörjade arbetet med att få upp lastbilen ur terrängen. På grund av ovisshet om vad man skulle göra av lasten så dröjde bärgningen. Lastbilens position försvårade också bärgningsarbetet, då stora stenblock låg i vägen för bärgaren. Även försäkringsbolaget kom till platsen för att dokumentera skadorna, och uppgifter visade på att föraren av lastbilen hamnat utanför vägbanan och därefter färdats i vart fall 50 meter innan bilen välte.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat olyckan, men polisens talesperson vid regionledningscentralen meddelar att en anmälan om vårdslöshet i trafik kommer att upprättas.

Skadeläget på chauffören är ännu oklart.

Karta: Trafikolycka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!