Kokainladdad motorcykelfärd slutade i krasch

Sju månaders fängelse väntar den 24-åring som dömt av Gotlands tingsrätt för bland annat en vansinnesfärd på motorcykel som slutade i krasch på Visbyleden.

I mannens telefon hittades prislistor för olika knarksorter och i vissa appar påträffade Polisen konversationer där narkotika efterfrågades.

I mannens telefon hittades prislistor för olika knarksorter och i vissa appar påträffade Polisen konversationer där narkotika efterfrågades.

Foto: Arkiv/Rolf Jönsson

Brott & Straff2019-10-16 15:51

En man född 1995 döms vid Gotlands tingsrätt för vårdslöshet i trafik, två fall av olovlig körning, rattfylleri, två fall av narkotikabrott och fem fall av ringa narkotikabrott. Straffet blir sju månaders fängelse. 

Den unga mannen stod åtalad vid fem olika brottstillfällen som sträcker sig från april 2018 till februari i år. Bland annat påträffades mannen av polisen vid en narkotikaspaning i ett skogsparti strax utanför Visby. Polisen hade fått en anmälan om en knarkgömma i området och under spaningen fann man två ytterligare gömmor, bland annat hittades 488 narkotikaklassade tabletter och 733 gram cannabis. När mannen påträffades vid en av gömmorna kunde man knyta 25 tabletter och 10,22 gram kokain till honom. 

Vid ett annat tillfälle har mannen kört motorcykel ifrån polisen utan körkort. Flera vittnen har berättat att han kört mycket fort, ett vittne uppskattar hastigheten till 100 km/h på en 60-väg. Under färden körde mannen mot rött innan han kraschade in i en rondell. På sin person ska han ha förvarat någon sorts narkotika och i hans blod hittade polisen spår av kokain. Tingsrätten anser inte att mannen visat "uppenbar likgiltighet" för andra människors liv under färden och döms på grund av det inte till grov vårdslöshet i trafik som han från början stod åtalad för. 

Mannen är sedan tidigare dömd vid sex tillfällen, bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!