Krockade motorcykel med kokain i kroppen

En ung man på Gotland döms till sju månaders fängelse efter att bland annat ha krockat med en motorcykel då han var drogpåverkad.

Från polisens undersökning finns en bild som visar en prislista över olika former av narkotika.

Från polisens undersökning finns en bild som visar en prislista över olika former av narkotika.

Foto: Polisens förundersökning

Brott & Straff2019-10-16 15:50

Mannen, 24 år gammal, är en återkommande person hos polisen på Gotland. Han har bland annat misstänkts för att ha gömt knark i ett skogsparti vid Växthuset Linds i Visby.  Efter att polisen genomfört en riktad spaningsinsats mot mannen kunde man gripa honom vid knarkgömman i februari i år, då han tog sig dit för att hämta en gömd glasburk med narkotika.

I gömman hittades enligt polisen 488 tabletter Flualprazolam, 20 gram MDMA, 20 gram kokain och 733 gram cannabis.

I polisens förundersökning har det framkommit att mannen misstänks varit inblandad i försäljning av olika typer av narkotika. Bland annat fanns i mannens mobil Snapchat-konversationer med potentiella knarkköpare och en "prislista" över den narkotika som erbjöds köpare. 

En åtalspunkt handlar också om att mannen den 4 maj i år kraschade med en motorcykel i rondellen vid Ica Maxi i Visby. Motorcykeln fattade eld och mannen försökte enligt polisen smita från platsen efter olyckan, men kunde snabbt gripas. Innan färden tog slut hade föraren kört mot rött ljus och enligt video från ett vittne kört cirka 100 km/h på en 60-väg.

Tingsrätten har bestämt att mannen ska dömas till sju månaders fängelse för två tillfällen av narkotikabrott, fem tillfällen av ringa narkotikabrott, vårdslöshet i trafik, rattfylleri samt två fall av olovlig körning. Däremot frias han från misstanken om att ha innehaft den upphittade narkotikan i skogen i överlåtelsesyfte, då den inte kunnat knytas till honom i bevis. 

Burken med narkotika som hittades i närheten av Växthuset Linds.
Burken med narkotika som hittades i närheten av Växthuset Linds.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!