Regionfullmäktige sammanträder i Fårösund

På måndag åker hela fullmäktige till Fårösund. Förmiddagen ägnas åt företagsbesök och efter lunch är det fullmäktigesammanträde på folkhögskolan.

Eva Nypelius (C) flytter mötet till Fårösund.

Eva Nypelius (C) flytter mötet till Fårösund.

Foto: Arkiv

Bunge2019-09-21 08:09

Det är Inger Harlevi (M) som ligger bakom idén att flytta regionfullmäktiges sammanträde till Fårösund. Hon är ordförande i fullmäktige och tycker att mötena ska hållas utanför Visby någon gång emellanåt.

– Jag vill att vi ska vara på landet en gång om året. I år har det varit mycket fokus på norra Gotland så det blir lite av en röd tråd att ha mötet i Fårösund, säger Inger Harlevi.

Så på måndag kl 08.00 går två inhyrda bussar lastade med de 71 fullmäktigeledamöterna till Fårösund. Att åka kollektivt fungerar inte, säger Inger Harlevi, som tycker att den extra kostnaden för bussar och lunch inte är något att bråka om.

– Det är en billig utbildning för ledamöterna. Vi måste hyra bussar eftersom vi ska åka runt och dessutom vet vi inte när mötet slutar, säger hon. 

 Under förmiddagen ska ledamöterna bland annat träffa utvecklingsbolaget i Fårösund och besöka olika företag. Inger Harlevi hoppas att det ska komma till nytta i det politiska arbetet.

– Det ger oss mer kunskap och insikt i näringslivet och vilka utvecklingsplaner som finns. Vi blir bättre rustade när ärenden som rör Fårösund kommer upp i fullmäktige, säger hon.

Inger Harlevi tror också att det är positivt för Fårösundsborna att få besök av politikerna.

– De känner sig uppmärksammade och sedda när kommunens högsta beslutande organ kommer. Och det brukar vara fler åhörare vid sammanträdena när vi är utanför Visby än vad det är när vi har möten i stan, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!