Äldreboendet Sudergården får nya ägare igen

I maj förra året köpte Slättö, genom fonden Slättö Core Plus, Sudergården i Burgsvik. Nu säljer man fastigheten vidare. Ny köpare är Estea Omsorgsfastigheter.

Sudergården får nya ägare.

Sudergården får nya ägare.

Foto: Tommy Söderlund/arkiv

Burgsvik2021-10-28 18:03

Äldreboendet Sudergården byggdes och togs i bruk 2009. När byggnaden stod färdig tecknade Region Gotland ett 25-årigt hyresavtal. Fastigheten är bebyggd i två plan med en total area på 2 224 kvadratmeter och omfattas av 30 boendelägenheter. Vårdbolaget Attendo svarar idag för driften av äldreboendet.

I maj förra året köpte företaget Slättö fastigheten, genom fonden Slättö Core Plus av Abirra AB och Visby Packhus AB. Köpensumman var 62 miljoner kronor. Det årliga hyresintäkten uppgavs vara 4,7 miljoner kronor. Slättös transaktionschef Sofie Sihver sa då:

– Förvärvet följer Slättös uttalade strategi att växa inom samhällsfastigheter. Vi är nöjda över att förvärva en modern byggnad med en tydlig hållbarhetsprofil.

Bara ett och ett halvt år senare säljer Slättö äldreboendet vidare och köpare denna gång är Estea Omsorgsfastigheter. Enligt ett pressmeddelande förvärvas nu fastigheten till ett underliggande fastighetsvärde om 87,3 miljoner kronor. Beräknade årliga hyresintäkter uppgår till 4,8 miljoner.

– Sudergården är ett modernt äldreboende, beläget i ett lugnt villaområde med närhet till havet, på södra Gotland. Byggnaden är redan idag försedd med solceller och bergvärme och vår målsättning är att miljöcertifiera byggnaden i enlighet med våra hållbarhetsmål. Med den långvariga hyresgästen och de vackra omgivningarna så kan det inte bli mycket bättre, kommenterar Carl Beck-Friis, transaktionschef på Estea AB affären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!