Prisas för främjandet av regional matkultur

GodaGotland/Regional Matkulturs utmärkelse till årets ambassadörsföretag 2015 delades under helgens skördefestival.

Bertil och Anna Gabrielsson.

Bertil och Anna Gabrielsson.

Foto: Riina Noodapera

De vann utmärkelsen2015-09-07 11:05

Årets vinnare av priset är Fårölamm. Det är fjärde gången i ordningen som utmärkelsen delas ut. På plats för att motta priset fanns Anna och Bertil Gabrielsson. Prisutdelare var föreningens ordförande Anders Engström, assisterad av förra årets pristagare Tomas Lundgren samt Hushållningssällskapets Riina Noodapera.

– Det känns alltid roligt och hedrande att bli uppmärksammad, säger Fårölamms Bertil Gabrielsson och fortsätter:

– Priset kom som en överraskning, konkurrensen på Gotland är stor.

Juryns motivering lyder:

Fårölamm är ett familjeföretag som står för hållbar lammproduktion, öppna landskap och en levande landsbygd med gårdsslakteri och gårdsbutik, skinn och skinnhantverk.

Genom att även sköta driften av restaurangen på Stora Gåsemora gård har man lyckats optimera företagets resurser från ”Hage till Mage”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om