Efter torsdagens besked från storbankens styrelse, att vd och koncernchef Birgitte Bonnesen sparkas, har efterspelet till pengatvättskandalen tagit ny fart.
LÄS MER:"Bonnesen får 21 miljoner"
Sedan SVT:s Uppdrag gransknings publicering 20 mars, om den misstänkta penningtvätten som berör Swedbank men även andra banker, har Swedbanks styrelse pressats hårt. Flera externa utredningar pågår fortfarande och efter Ekomyndighetens razzia mot Swedbanks huvudkontor har bankens aktie rasat under onsdagen och torsdagen.
LÄS MER:"Så tvättar bovar pengar"
I sociala medier märks en utbredd ilska över Swedbank, där många hotar med ett bankbyte.
LÄS MER:"Jurist om bankbyte: Bör inte ske i affekt"
Något som borde märkas på de lokala Swedbankkontoren runt om i landet.
Men Oskar Lindehejd, chef på Swedbank Gotland, upplever att de gotländska bankkunderna tar händelseutvecklingen med ro. Och någon kundflykt är det inte tal om – hittills.
– Om vi ser till affärsflödet så ser vi inga märkbara förändringar.
Han säger att det finns gotlänningar som lämnat banken, men att det handlar om några enstaka kunder, samtidigt som man fått några nya under den här veckan.
– Men visst finns det många frågor kring det som har hänt. Det känner vi oss mycket ödmjuka inför och det är viktigt för oss att möta upp det som sker genom att finnas till hands.
Vad frågar kunderna?
– Det är väldigt olika. Många söker svar utifrån det som skrivs i media, vad det är som egentligen händer. Då har vi försökt förklara hur allting hänger ihop, men också hur vårt regelverk ser ut i olika frågor.
– Jag upplever att många av våra kunder har en redan etablerad och personlig kontakt på banken. Därför känner jag att det finns ett fortsatt förtroende för oss lokalt. Kunder har till och med hört av sig till oss, av ren omtanke, för att visa detta, fortsätter Oskar Lindehejd.