Laban storsatsar: "Så jäkla kul"

Hittills har Lars "Laban" Bergström bara sålt sitt stenmalda mjöl från Roma valskvarn via mindre grossister på fastlanden, men nu har en av de största bagerileverantörerna i Sverige valt att ta in hans mjöl i sitt sortiment.

Labans mjöl får nya påsar.

Labans mjöl får nya påsar.

Foto: Laban

Ekonomi, näringsliv & finans2015-06-14 09:00

Det är bagerigrossisten KåKå, som har valt att ta in Labans mjöl i sitt sortiment.

– De har 40 procent av den svenska marknaden, säger Lars "Laban" Bergström, ägare till Labans kvarn.

Det går inte att ta miste på hur glad han är över att deras produkter nu kommer finnas på fastlandet, i större utsträckning.

– Det är så jäkla roligt att någon stor äntligen tror på oss. Det här ger oss möjlighet att få riktigt bra ekonomi på den här kvarnen och expandera, säger han.

Han berättar att han har fått mycket beröm för sitt mjöl både från den nya grossisten och från bagare.

– De älskar det här mjölet. De satsar stenhård på ekologiskt mjöl från Gotland, säger han.

För hans företag kommer det i år innebära en ökning av produktionen med 50 procent. Nästa år räknar han med att öka ännu mer.

Lars Bergström menar att deras expansion kommer att ge ringar på vattnet för fler företagare på Gotland.

– Alla vinner på det. Fler ekologiska odlar får möjlighet att sälja sin skörd till Gotland, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!