Skräptomten: Han måste betala

Nu har regionen fått nog av den skräpiga tomten i Fårösund.

Foto: Rolf Jönsson

Ekonomi, näringsliv & finans2014-02-12 11:37

Fastigheten Bunge Broungs 1:47 i Fårösund, mer känd som gamla värdshuset, har länge varit ett sorgebarn för invånarna. Ända sedan 2011 har regionen påtalat för ägaren Bo Bernhard att tomten måste rensas och städas. Tomten är full med gammalt virke, träpallar och diverse skrot. Eftersom det är frågan om stora mängder skrot, betraktas det som ett upplag och det måste man ha tillstånd för.

Bo Bernhard äger ett flertal fastigheter runt om på ön och han blev omskriven förra våren då det gamla magasinet i Klintehamn, som stod på hans fastighet, revs efter en segdragen tvist med regionen. Även där var budskapet till Bo Bernhard och hans son Tor Bernhard, att tomten såg för skräpig ut och att magasinet dessutom utgjorde en säkerhetsrisk eftersom det var i så dåligt skick.

Nu har regionen tröttnat på den skräpiga tomten i Fårösund och går till domstol för att det vite som regionen hotat med sedan 2011 ska utdömas. Vitet innebär att Bo Bernhard måste betala 35 000 kronor varje kvartal så länge tomten inte rensas från skräp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!