Tillväxt Gotland startar nytt utvecklingsprogram

Tillväxt Gotland satsar på utvecklingskurs för Gotländska företagare.-  Jag räknar med att de gotländska företagen ska växa, säger Tiina Mykkänen verksamhetsledare för Tillväxt Gotland.

Tillväxt Gotland. Göran Närström, Arlas chef i Visby, presenterade utvecklingsplaner vid Tillväxt Gotland möte.Foto: Henrik Radhe

Tillväxt Gotland. Göran Närström, Arlas chef i Visby, presenterade utvecklingsplaner vid Tillväxt Gotland möte.Foto: Henrik Radhe

Foto: Henrik Radhe

Ekonomi, näringsliv & finans2008-09-11 04:00
Tillväxt Gotland den här gången höll möte ombord på Destination Gotlands snabbfärja HSC Gotlandia II. Företagare och politiker kom för att lyssna på dagens jordbrukstema. Gotlandsbolagets och Destination Gotlands vd Jan-Erik Rosengren hälsade välkommen och tog tillsammans med rederiets Per-Erling Evensen upp att tillväxten på Gotland är avgörande för rederiets utveckling.
LRF:s ordförande Peter Nilsson var speciellt inbjuden för att berätta om jordbruket på ön.
-  Transporten är vår livsnerv. Vi är glada att vara ombord här i dag, säger Peter Nilsson.
Inom jordbruket har satsningar och investeringsviljan de senare åren ökat bland gotlänningarna.
-  Det speglas i antalet medlemmar som blivit fler, säger Peter Nilsson.

Ungt LRF
LRF på Gotland har flest kvinnliga och unga medlemmar i landet. 13 procent är under 35 år och av 4 060 medlemmar är 40 procent kvinnor. Gotlänningarna har även flest sidoföretag i landet, där energi och turism är de största sidonäringarna.
Mjölkbönderna har haft den bästa utvecklingen den senare tiden. Och på mötet informerade Arlas chef i Visby, Göran Närström, om att företaget behöver investera i nya mjölktankar när mjölkproduktionen ökar mot rekord.
-  Det är en positiv utveckling vi går mot, sa Göran Närström.

Utveckla och stärka
Tillväxt Gotland kommer till hösten att starta ett utvecklingsprogram för gotländska företagare. Inom företagsvärlden välkända Uno Alfredén, anlitas till kursen som speciellt kunnig i företagsutveckling. Syftet med kursen är att utveckla och stärka företagen, lära av varandra och bygga nätverk.
-  Kursen har arrangerats i Teknologibyn i Västerås i åtta år.Där har vi sett goda resultat, säger Tiina Mykänen

Intensivkurser
Vid tre tillfällen med start i september kommer föreläsningsdagar arrangeras i intensivkursen för ett växande företag. Sju företagare på ön har hittills anmält sig till kursen, och ett av dem är är Tillväxt Gotland.
-  Även vi behöver bli bättre på företagsamhet, säger Tiina Mykkänen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!