Rob Bough drog igång det småskaliga bryggeriet Hop Shed Brewery på Hästnäs 2012. Numer har han sällskap av Simon Svennefjord, Jesper Sahlsten och Erik Engström och alldeles nyligen expanderade de från 15 till 60 kvadratmeter i den nybyggda bryggeristugan.
– Det är stor skillnad. Det nya bryggeriet är fyra gånger så stort, säger Rob Bough.
Det nya bryggverket på 400 liter med 3 500 liters tankkapacitet gör att Hop Shed nu har möjlighet ta sig till nästa nivå.
– Det har gått bra för oss. Vi har tio, tolv olika krogar som vi försörjer med öl, så det är Systembolaget vi siktar på nu, säger Rob Bough.
I januari ska bryggeriets öl Hop Shed "Citrabomb" förhoppningsvis lanseras i Systembolagets sortiment.
Hop Shed har tre ölsorter i sitt grundsortiment, men Rob Bough tycker om att experimentera med annorlunda smaker och kör provbryggningar så fort det finns tid i det gamla bryggverket.
– Jag har varit kock i 16 år och är van vid att experimentera med smaker. Jag försöker också kombinera ölsorter med olika maträtter.
Förutom öltillverkning och provsmakning i det egna bryggeriet har Hop Shed även arrangerat bussturer där gästerna fått besöka flera gotländska bryggerier och även titta på snus- och sprittillverkning.
– Jag tycker att Gotland är en utmärkt "location" för ölturism. Det är ett bra sätt att förlänga säsongen.
Några problem att hälsa på hos konkurrenterna ser han inte.
– Inte alls! Det är inte så i bryggeribranschen. Vi har jättebra samarbeten med de andra bryggerierna.