Tonåring påkörd av bil vid busshållplats

En flicka i tonåren är skadad efter att ha blivit påkörd av en bil vid en busshållplats. Fordonet har beslagtagits av polisen för vidare undersökning

Obs. Den här bilden är tagen i ett annat sammanhang och föreställer inte olyckan beskriven i texten.

Obs. Den här bilden är tagen i ett annat sammanhang och föreställer inte olyckan beskriven i texten.

Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Fardhem2019-12-03 18:06

Larmet gick ut strax innan klockan 17 på tisdagen och enligt SOS Alarm hade en ung kvinna född 2003 blivit påkörd vid Fardhem busshållplats längs väg 141.

– En person är lindrigt skadad och väntar på transport med ambulans. Personen är varm och har stabil puls, sa Tommy Wollberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral vid klockan 17.30

Polisen kom också till platsen för att samla in uppgifter om olyckan. Bilen är tagen i beslag och ingår nu i den utredning som polisen kommer göra för att ta reda på hur olyckan gick till.

– Det som har hänt är att personen klev av bussen och när hon gått ut bakom bussen blev hon påkörd av en bil som kom mötande, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen.

Föraren till bilen var efter händelsen kvar på platsen men greps inte av polisen.

– Det finns en anmälan upprättad om vållande till kroppsskada för att se om föraren som har kört på personen har gjort något oaktsamt som kan vara brottsligt, säger Marcus Olofsson.

Under onsdagen kommer polisens utredningsarbete fortsätta.

– Vi kommer att arbeta vidare med utredningen och prata med personer som var närvarande för att försöka ta redan på om det var något brottsligt eller en ren olycka, säger Marcus Olofsson.

Ett körfält avstängt på väg 141.
Ett körfält avstängt på väg 141.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!