Ebbas börjar bli en institution pĂ„ FĂ„rö. StĂ€llet har legat dĂ€r det gör, vid det viktiga vĂ€gskĂ€let mitt pĂ„ ön, sedan början av 2000-talet. Det grundades av Magnus Ăstensson som ocksĂ„ drev krogen i mĂ„nga Ă„r.
För nÄgra Är sedan arrenderades den ut för första gÄngen och nu Àr det Äter dags för ett nytt gÀng att ta över driften, med ett kontrakt pÄ tre Är.
Mikael Jakobsson, Max Ohly och Jakob A. Wester har olika kopplingar till FÄrö och trÀffades via en gemensam bekant. Den sistnÀmnde av dem har drivit Broakiosken under ett antal Är.
â Nu ska det bli spĂ€nnande att göra det hĂ€r tillsammans med de andra. Vi vill utveckla Ebbas och ha lĂ€ngre öppettider, under högsĂ€song. I och med det kommer Ebbas att byta namn till Austers kök & bar, berĂ€ttar Jakob A. Wester.
Ăven konceptet ska Ă€ndras, enligt de nya delĂ€garna:
â Vi vill göra nĂ„got helt nytt. Grunden Ă€r att vi ska ha ett skönt hĂ€ng, barnfamiljer ska kunna komma hit utan att klĂ€ upp sig. Men det blir inte ett snabbmatsstĂ€lle heller, utan enkel men vĂ€lsmakande mat. Det Ă€r det dĂ€r mellansegmentet, sĂ€ger Mikael Jakobsson.
Verksamhet varje dag och kvÀll, med à la carte och uteservering, blir det bara under sÀsongstopparna. Men Austers ska hÄlla öppet vissa dagar frÄn pÄsk Ànda fram till allhelgona, Àr det tÀnkt.
Kanske till och med lite under vintern.
â Vi kan tĂ€nka oss att ha öppet vid sĂ€rskilda tillfĂ€llen Ă€ven i övrigt, om det finns en efterfrĂ„gan pĂ„ det, sĂ€ger Mikael Jakobsson.