När krögarparet Dagerås presenterar sin nya satsning väljer de att citera 90-talets tv-bibliotekarie Sally Santesson: "Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke". Och nog förklarar det på ett bra sätt hur paret tänker.
För när coronapandemin lamslår världen väljer Hanna och Kristoffer Dagerås att öppna en ny restaurang vid namn Pastamakarna Fårö.
– I april började vi förstå vidden av coronapandemin. Vi båda har ju vår inkomst från samma ställe vilket inte är så smart egentligen. Många småföretagare har flera ben att stå på men inte vi, och laga mat är ju det vi gör bäst. Så vi hoppas att det här ska bli vårt andra ben som gör oss mer stabila, säger Hanna Dagerås.
Restaurangens koncept kommer att skilja sig en del från Gåsemora gårdskrog. Istället för långa middagar med flera rätter kommer man att satsa på luncher och vad som skulle kunna kallas för en familjefavorit. Nämligen färsk pasta.
– Det är svårt att hitta någon som inte tycker att pasta är gott. Jag tror att det hänger ihop med den bild man fick av pasta när man var liten. Att det är snäll mat som är lätt att tycka om, säger Hanna.
Det är inte heller bara maten som för hennes tankar till barndomen. Restaurangen kommer nämligen att ligga på Hannas föräldrars gård. Där driver de en gårdsbutik med lammkött och skinn som nu alltså även kommer att få besök av pastasugna.
– I och med att jag är uppvuxen här är det enligt mig det bästa stället man kan vara på.