Misshandel och fylla – men besökarna får ändå polisberöm

Under helgen arrangerades festival på Fårö och när polisen summerar dagarna så ser det ut att ha gått relativt lugnt till. ”Gott resultat”, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Fåröfestival arrangerades i helgen och polisens utvärdering ger besökarna gott betyg.

Fåröfestival arrangerades i helgen och polisens utvärdering ger besökarna gott betyg.

Foto: Emma Johansson

Fårö2024-09-23 12:40

Nytt namn och krock med Hemse torgdag. Men Fåröfestival, tidigare känt som Fårönatta, som arrangerades i helgen lyckades ändå locka folk till sig. Soligt väder, mängder av evenemang, konserter, utställningar, öppna butiker och restauranger och en hel del festligheter ramade in septemberhelgen på Fårö.

Enligt polisens händelserapporter har det inte varit tal om större stökigheter.

– Det har varit en del alkohol enligt patrullerna som har varit där och haft bevakning, säger Ola Österling, som samtidigt ger festivalbesökarna beröm för att det inte inträffat mer.

Endast ett fylleri – en ung person som fick köras hem till föräldrarna – och en misstänkt misshandel gör att polisen utvärderar helgen som ett ”gott resultat”.

undefined
Enligt Ola Österling var det endast ett fylleri samt en misstänkt misshadel.

Den misstänkta misshandeln inträffade när ett antal yngre män började bråka.

– En man slog en annan man i ansiktet och det upprättades en anmälan om misshandel, säger Ola Österling och uppger att det inte var aktuellt med några gripanden.

Vad gäller arrangemanget överlag och antalet besökare så pågår en diskussion i Facebookgruppen Fårö anslag. Vissa tycker att det var som vanligt, medan andra uppger att de haft något färre besökare och att det skulle kunna vara väderrelaterat eller ha kopplingar till tidigare nämnda evenemangskrock.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!