När paret kom till gården på Fårö fick de en liknande känsla som de hade fått för restaurangen på Oaxen, för snart 30 år sedan.
– Att vi verkligen hade hittat vår plats, säger Agneta Green.
Hon har tillsammans med Magnus Ek byggt upp och drivit en av landets mest hyllade restauranger.
– Vi satte upp tre mål. Dels att vi skulle jobba med lokala råvaror, bli kända i hela Sverige och ha året-runt-verksamhet. Det sista lyckades vi aldrig med, men de andra lyckades vi med, säger han.
Agneta och Magnus har beskrivits som pionjärer för det nynordiska köket.
– Vi ville jobba med kvalitetsråvaror och med kvalitet i allt. Det var det nordiska köket och renheten i det, där vi har använt oss av gamla mattraditioner men på ett modernt sätt, säger han.
Oaxens koncept med lokala råvaror, ekologiska ingredienser, rätter i säsong och ett hållbart kök spreds i landet.
– Ute på ön var det fem år i rad som vi var Sveriges bästa restaurang i White guide, men det var inte det som var huvudsyftet. Vi skapade en restaurang utifrån våra värden och den matupplevelse vi ville ha, säger hon.
De åkte till gårdarna i närliggande Järna för att hämta varor och under hundpromenaderna på Oaxen samlade de vilda växter.
– På ön plockade vi mycket vilda örter under säsong och det fortsatte Magnus med när vi flyttade till Djurgården, berättar Agneta.
Efter att de hade drivit säsongsrestaurang i 17 år flyttade de till en ö där de kunde uppnå sitt mål med en året-runt-restaurang. Där det tidigare stod ett litet skjul på gamla Djurgårdsvarvet byggde de återigen upp Oaxen Krog och Bistro Slip. Själva bodde de i en lägenhet i Djurgårdsstaden innan de flyttade till sommarhuset på Ingarö.
– Vi gillar inte storstäder, för oss finns det ingenting att göra i en stad utan vi vill ha naturen inpå oss, säger Agneta.
De drev restaurangen i nästan 10 år till innan de kände sig färdiga.
– När vi bestämde att vi skulle sälja började vi titta på vår framtid här, säger Agneta, som nyligen flyttade till Fårö med Magnus och hunden Mack.
På deras nya ö växer det ramslök i ladugården, det finns strandmålla i viken och kommer in tång från Östersjön. De experimenterar båda med förädling av råvaror, där Magnus tillverkar en typ av sojasås och Agneta fermenterar växtnäring ur släke. Här tänker hon även ägna sig åt odling och han åt snickeri.
– Det är roliga projekt som vi ska sätta klorna i, men just nu är det största fokuset på att få huset färdigt, säger Agneta.
Fasaden på bostadshuset är nyputsad men byggnadsställningarna står kvar för lagning av taket. Invändigt finns fortfarande mycket att göra och de har tillfälligt flyttat in i en av de tre stenstugorna, där det finns värme, el och vatten.
– Däremot finns det inget kök. Vi har en liten kokplatta, men mestadels är det på de två grillarna vi lagar mat, säger Magnus.
– Vi äter fortfarande god mat. Vi är ganska vana att anpassa oss och har dessutom annat framför oss, tillägger Agneta.
De ser framför sig hur Agnetas grönsaksodlingar växer på tomten och Magnus snickeriverkstad byggs upp i ladugården. Där inne funderar de även på att ha en gårdsbutik med hantverk, produkter och skörd.
– Vi kommer starta upp något, men det kommer inte att vara en restaurang, säger Magnus och Agneta håller med.