Fick inte köra bil – bytte plats med hustrun när polisen kom

En man i 70-årsåldern åtalas misstänkt för grov olovlig körning efter att ha kört en bil i Fårösund trots att hans körkort var återkallat.

Mannen och hans fru ska enligt polisens förundersökning ha försökt byta plats när polisen stoppade dem.

Mannen och hans fru ska enligt polisens förundersökning ha försökt byta plats när polisen stoppade dem.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Fårösund2024-09-25 17:59

Händelsen inträffade för några veckor sedan när en polis i en civil polisbil lade märke till en person som körde bil trots att hans körkort var återkallat.

Enligt förundersökningen följde polisen efter mannen när han och hans fru lämnade en parkering, men när polisen klev ur sin bil för att gå fram till föraren så kunde polisen se hur mannen som körde fordonet hoppade bak, och frun började flytta sig till förarplatsen.

I förhör har hustrun uppgett att mannen satt på förarplatsen för att vakta bilen medan hon var inne och handlade. Enligt kvinnan brukar de göra så när de handlar. När hustrun kom tillbaka från affären menar hon att mannen hoppat bak och att hon satt sig på förarplatsen. Hon menar att bilen är så rymlig att man inte behöver gå ur den för att byta plats, något som polisen menar inte är sant eftersom man sett att det var mannen som körde, men även sett att de bytte plats när polisen stoppade dem.

Nu åtalas mannen alltså för grov olovlig körning eftersom han misstänks ha kört trots att hans körkort var återkallat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!