Skoter skadades efter möte på väg

Sjöräddningssällskapets skoter skulle köras från Visby upp till Fårösund. Det slutade med att både bil och skoter åkte av vägen.

Sjöräddningssällskapets skoter är uppskattad både som hjälpmedel och vid uppvisning. Nu ska den besiktas innan den kan tas i bruk igen.

Sjöräddningssällskapets skoter är uppskattad både som hjälpmedel och vid uppvisning. Nu ska den besiktas innan den kan tas i bruk igen.

Foto: Pressbild

Fårösund2019-09-16 16:00

Efter att Sjöräddningssällskapet firat sitt 20-års jubileum skulle Fårösunds skoter köras upp till Fårösund med bil. Det gick inte riktigt som planerat, men det berodde inte på föraren. Tvärtom så hade föraren som körde otur att möta en instabil förare som av oklar anledning körde över med sin bil i mötande körfält. Det hela gick så fort att föraren knappt hann reagera.

Bilen som fraktade skotern blev bokstavligen skrot. Skotern klarade sig desto bättre, men den ska i veckan genomgå en besiktning för att se om det har uppkommit några allvarliga skador på den. Om så är fallet kommer Sjöräddningssällskapet att behöva ta ett ekonomiskt beslut för att eventuella skador ska kunna åtgärdas. Organisationen är nämligen inte statligt finansierat utan deras verksamhet går runt på gåvor och stöd från allmänheten. 

Stationen själva konstaterar att tidpunkten kunde varit sämre.

– Nu är det ju tur i oturen att badsäsongen i över. Den här skotern kan gå in på väldigt grunt vatten och används i huvudsak just för det syftet exempelvis när det gäller att gå nära stränder. Sedan är det förstås alltid en fördel att ha så många möjligheter som möjligt att ta sig ut på havet vid ett larm. Det är ju en avvägningsfråga beroende på väder och vind, säger Tomas Lerberg, stationsansvarig Fårösund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!