Hon håller till i Gotlands idrottscenters lokaler på Kustparksvägen. Rummet är inte stort, men ändå behagligt luftigt. Och rent såklart. Väldigt, väldigt rent.
– Jag har lagt luft i schemat mellan varje kund för att ha tid att sprita av kundstol, arbetsstation och alla beröringsytor. Så här i början går jag heller inte för fullt utan tar emot fem kunder per dag, det vill säga tio fötter, säger Tina och skrattar.
Sedan 2009 har hon jobbat som sjuksköterska, först en tid på lasarettet i Visby, sedan på olika äldreboenden.
Att utbildade sig till fotterapeut var ingen dröm hon burit med sig särskilt länge.
– Nej, men inom äldreomsorgen hade vi stora problem att få tag i fotterapeuter som kunde hjälpa våra pensionärer med fötterna. Det var det som väckte tanken, kanske kunde det vara något för mig. Jag insåg ju att behovet fanns, säger Tina Mårtensson.
Från den 1 februari har hon haft mottagningen öppen.
Vågat att starta upp mitt i pandemin, men hon gör det försiktigt genom att ha öppet tre dagar i veckan. De övriga två dagarna fortsätter hon tills vidare att jobba som sjuksköterska inom äldreomsorgen.
– Jag hoppas och tror såklart att jag kommer att kunna leva enbart på det här framöver, men så här i början är det skönt att ha en trygg inkomst vid sidan av, säger hon.
Har du fått en bra start?
– Ja, det har gått långt, långt mycket bättre än vad jag förväntade mig. När jag la ut tiderna så tog de slut väldigt snabbt. Jag är så otroligt glad för alla som redan bokat in sig hos mig och hoppas att alla som kommer blir nöjda och berättar det för andra, säger Tina Mårtensson.
Av det du sett hittills, hur mår fötterna på norra Gotland?
– Jo, jag tycker nog att det är relativt bra fötter här uppe. Men det är viktigt att man söker hjälp om man har problem och framför allt att sluta skämmas över fötterna. Det är vanligt och många gör det, men det är helt i onödan. Att det finns förhårdnader, sprickor och andra problem, det är ofta bara ett tecken på att fötterna använda.
Att starta upp verksamheten i Fårösund var inget som skrämde henne. Tvärtom menar hon att företagarandan finns, kreativa människor har flyttat in under de senaste åren. Samhället är på gång.
– Det finns absolut en framåtanda i Fårösund och mycket känns positivt. Den stora utmaningen för mig är att marknadsföra mig, att nå ut till potentiella kunder. Jag försöker så mycket det går via sociala medier, men många äldre har nog inte exempelvis Facebook, säger Tina Mårtensson som bott i Fårösund i hela sitt liv.
– Jag gillar litenheten som vi har här och det är lätt att knyta kontakter, säger hon.
Vid sidan av jobbet har Tina ett brinnande hästintresse, plus att hon spelar i coverbandet Deal. Pandemin har givetvis fört med sig många avbokade uppträdanden det senaste året.
– Normalt har vi ungefär 20 spelningar om året och vi har flera bokningar klara nu till sommaren, men allting är väldigt osäkert. Det är tråkigt och vi saknar att få spela ihop, säger hon.
Men främst är det fokus på fötter. Unga som gamla.
Hon poängterar att hennes verksamhet inte bara handlar om medicinsk fotvård.
– Jag vill att man kommer hit också för att unna sig en skön stund och jag vill att man går härifrån på lite lättare fötter, avslutar Tina Mårtensson.