Årets unga kock (2019), Årets eko-kock (2015) och vid en restuaranggala utsedd till Årets framtidslöfte (2018). 23-årige gotlänningen Fabian Olli Johanson har minst sagt ett ganska tungt cv.
Nu testar han och flickvännen Amanda Lydahl, också hon kock till yrket, matlyckan i italienska Toscana. På en nyöppnad krog vid en vingård i Terreno är de två av tre som står för maten.
LÄS OCKSÅ: Gotlänningen om segern: "Känns väldigt stort"
– Vi kom hit för lite mer än en månad sedan. En chans som kom till via bekantas bekanta och det är andra gången vi är här och gästspelar, berättar Fabian Olli Johanson.
Under två säsonger jobbade han på restaurangen Rot i Norrlanda. Vinbeställningarna gjordes av svenska familjen Ruhnes vingården Terreno i Toscana.
– Vi tycker att det är så roligt att jobba tillsammans med Fabian här på vingården. Att han är en duktig kock vet vi sedan länge, menar Sofia Ruhne, vd på vingården.
LÄS OCKSÅ: Fabian Olli Johansson: "Känner mig nervös, förväntansfull och taggad"
Hur är det att bo i Toscana?
– Det är lika idylliskt som man tror att det är. Jag tog en nyss en springrunda på berget, nu står jag och blickar ut över vin- och olivfält. Det är en vy man inte klagar på, säger Fabian Olli Johanson.
Vad blir det för mat?
– Det beror till stor det på vad dagsutbudet från gårdens trädgårdsland har att ge och sedan komplettera med råvaror från närliggande gårdar. Grunden är italiensk mat, mycket pasta, men på ett skandinaviskt sätt. En form av mash-up.
LÄS OCKSÅ: Så gick det för Fabian i Årets unga kock
Vad är ditt framgångsrecept i köket?
– Att låta råvarorna tala för sig själva. Less is more, alltid. Italien liksom Gotland är grymt bra på råvaror.
Hur är det med italienskan?
– Blandat.Överlag är den dålig. Jag är feg på nya språk och det blir lätt missförstånd, haha.
Hur länge stannar ni i Toscana?
– Över sommaren, till oktober. Sedan får vi se vad som händer härnäst.
I september åker Fabian Olli Johanson till Calgary, Kanada. Där väntar internationella finalen av Årets unga kock.