Den svartvita gamla bilden på väggen visar hur sjöflygplan landat i sundet utanför Fårösunds Marina.
– Här var det framtidstro, jag tror att bilden är tagen strax innan Krügerkraschen, säger Magnus Frej.
Han är egen företagare, hittills boende i Nacka, men sommartid uppvuxen i Anga på Gotland. När dottern Jessica, ett känt namn i matsammanhang, ville köpa Stenkyrka bed and breakfast råkade de få nys om ett objekt i Fårösund. Där hade Marinan varit till salu en längre tid.
– Jag bestämde mig på stående fot. Istället för att det här bara är ett varvsområde vill jag på sikt göra Fårösunds hamn tillgänglig för de som bor här, besökare och för hela Gotland, säger Magnus Frej och öppnar de 200 kvadratmeter stora portarna mot havet och Fårö som blickfång på andra sidan havet.
LÄS MER: Ägaren: Därför säljer jag marinan
Redan i somras fanns en foodtruck med mat och gästhamnen var i gång.
– Det kom folk från hela Europa och vi hade cykeluthyrning. Gästerna drog till kalkladan på Bungenäs, de handlade på Ica och vi försökte sälja in hela norra Gotland så att båtfolket stannade ett par dagar till, säger Magnus Frej.
Hans ambition är att göra Marinan till nav i Fårösund – med mat, teater och konserter.
– Entreprenörer på Bungenäs och Furillen har krattat manegen för många andra och jag är sugen på att satsa. Arbetsnamnet är Fårösunds Marina matteater, säger han.
Tre år tror han att det kan ta innan projektet kring Marinan är färdigt.
– Men det är mycket möjligt att vi söker tillstånd för någon konsert redan i sommar, säger han.
Parallellt med Marinan utvecklar Magnus Frej barackerna som varit Försvarsmaktens ritkontor. Dem köpte han och hans fru till en början för att bo i själva, men nu ska de byggas om för att ta emot gäster.
– Det ska bli tio rum i första fasen. Tanken i Hotell F-grå är att man ska bo som i en gotländsk regnskog, säger han och visar hur tallarna har fått stå kvar och byggts in i tak och trädäck kring poolen.
Det är också tack vare byggandet som Magnus lärde känna Morgan Gustafsson med egen byggfirma. Nu har de blivit kompanjoner i ytterligare en satsning.
Bensinmacken i Fårösund har varit till salu och riskerade stängning.
– Vi började prata och så blev det så att vi köpte macken, säger Morgan Gustafsson.
Den sista februari tar de officiellt över macken och tanken är att Magnus sambo och Morgans fru ska sköta driften.
– Fårösund behöver sin mack, var ska man annars köpa sitt lördagsgodis och sin korv någonstans, säger Morgan Gustafsson.
I samhället känner de båda entreprenörerna en optimism och framtidstro. Om standarden höjs på länsväg 148, som nu är hårt trafikerad med bland annat mycket tung trafik, tror de att Fårösund har alla möjligheter att blomstra.
Med tre företag att utveckla misstänker Magnus Frej att han och hans sambo kommer att lämna Stockholm och flytta till Fårösund. Pengarna som de hoppas dra in de första somrarna kommer de att återinvestera i projektet kring Marinan.
– Jag har ingen lust eller ambition att köpa hus i Spanien och golfa, jag vill jobba och jag tror stenhårt på Fårösund, säger Magnus Frej.