Här byggs 92 nya bostadsrätter med havsutsikt

Byggnationen av 92 nya bostadsrätter med havsutsikt i Fröjel har just startat. Planen är att första etappen ska vara inflyttningsklar till sommaren.

Byggnationen av 92 nya bostadsrätter på fastigheten Fröjel Hallgårds 1:8 har just startat.

Byggnationen av 92 nya bostadsrätter på fastigheten Fröjel Hallgårds 1:8 har just startat.

Foto: Pressbilder

Fröjel2021-02-10 18:38

Exploateringen med nya bostäder i Fröjel har pågått i flera år, men planerna har förändrats på vägen. Projektet har nyligen sålts och ägs i dag av Arrak AB och bygger gör D.R.A Trähusgruppen. De tidigare planerna, att bygga hotell samt andelslägenheter, har reviderats helt.

– Nej, man köper sin bostadsrätt och har tillgång till den hela året, säger Catrine Löfkvist, mäklare på Bertwig fastighetsförmedling.

Däremot är det inget som hindrar ägarna att hyra ut sin bostad när de själva inte är där.

Planen är att bygga 60 huskroppar, med totalt 92 lägenheter. Det blir tre olika hustyper, suterränghus i tre plan, bungalows och två- respektive trerumslägenheter i två plan. Priserna kommer att ligga mellan 1,8 och 4,2 miljoner kronor.

– Det kommer att säljas av alla tre modeller i första etappen. Totalt blir det fem etapper, säger Catrine Löfkvist.

Bygget har redan startat och försäljningen kommer att inledas under våren.

När sista etappen ska vara inflyttningsklar är inte planerat än.

Arrak AB tog över fastigheten Fröjel Hallgårds 1:8, som bland annat omfattar Fröjelgården, under hösten. Projektet är Arraks första och i nuläget enda på Gotland.

– Vi ser det som ett mycket fint projekt, både formgivningsmässigt och med ett mycket bra läge. Det blir en lugn och fin resort i den gotländska naturen, men ändå med närhet till populära Tofta strand och till Visby, säger Katarina Hultqvist, projektledare på Arrak AB.

Skiss av sovrum i bungalow.
Skiss av sovrum i bungalow.
Karta: Sea View Fröjel
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!