Det var den 15 december som tekniska nämnden inom Region Gotland tog det omdiskuterade beslutet: Slite hamn hyrs inte ut till Nord Stream 2-projektet, efter säkerhetspolitiska ställningstaganden tillsammans med regeringen.
Nord Stream, som till 51 procent ägs av ryska staten genom gasbolaget Gazprom, mottog beskedet med besvikelse.
Men någon överklagan ska inte vara aktuell.
– Vi jobbar inte så, det finns ingen anledning att tränga sig på där vi inte är välkomna, säger Lars O Grönstedt, Nord Streams svenska chefsrådgivare.
Efter Gotlands nej har bolaget kontaktats av nio andra regioner med hamnar runt Östersjön.
– Slite valdes för att det låg bra till. Några av de här nio ligger för långt borta, men det finns definitivt alternativ vi kan leva med, säger Lars O Grönstedt.
Han vill inte avslöja vilka intressenterna är – men berättar att flera av dem är svenska kommuner.
– Jag är inte förvånad över det, affären är ju jättestor, men jag trodde kanske inte att vi skulle få så pass många erbjudanden.
Frågan blir nu om de minst 55 miljoner kronor som uthyrningen hade inneburit för Gotland bara hamnar i någon annan svensk kommun i stället?
Lars O Grönstedt tror att det är fullt möjligt.
– Ja, jag tror absolut att andra svenska hamnar kan komma att säga ja.
Men regeringens betänkligheter borde väl gälla svenska hamnar över huvud taget?
– Innan de här andra kommunerna har kontaktat oss har de naturligtvis pratat om vad regeringen har sagt och gjort en bedömning, svarar Lars O Grönstedt – som inte anser att svenska ministrar utfärdat något förbud egentligen.
Så ser inte den gotländska regionstyrelsens ordförande Björn Jansson (S) på saken.
Hans utgångspunkt är att de säkerhetspolitiska ställningstaganden som gjorts måste gälla även för de andra kommuner som nu hört av sig till Nord Stream.
– Jag utgår ifrån att regeringen gör samma bedömning för dem som för oss. Annars vore det konstigt, säger Björn Jansson.
GT har kontaktat utrikesminister Margot Wallströms stab för att få regeringens kommentarer på de nya uppgifterna, men de har bett att få återkomma senare.
Några nya samtal mellan Nord Stream och svenska kommunpolitiker eller hamntjänstemän finns inte inplanerade i nuläget.
– Nej, vi är precis tillbaka efter julledigheten, så än så länge finns det ingen ny tidsplan, säger Lars O Grönstedt.