Varje år delar Gastronomiska akademien ut belöningar för framstående insatser inom gastronomins område. Guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och diplom delas ut till de som akademien anser förtjänta för året. Prisceremonin för 2018 års belöningar hölls under helgen i Stockholm och bland de som diplomerades stod Margareta och Göran Hoas vid Lilla Bjers gårdskrog och gårdsbutik i Västerhejde. Priset delades ut av Carl Jan Granqvist med motiveringen:
"För ett hållbart och ekologiskt jordbruk med tillhörande gårdsbutik och restaurang, där man i avspänd växthusmiljö avnjuter utsökta menyer med trevlig och uppmärksam service."
Lilla Bjers har tidigare prisats i bland annat White Guide som Årets hållbara gastronomi 2016.
LÄS MER: Här är Sveriges bästa restaurang
Även Christina Wedén som är universitetsadjunkt vid Uppsala universitet och forskar om tryffel på Gotland belönades under ceremonin. Hon tilldelades Silvermedaljen med motiveringen:
"För utomordentliga insatser för svensk matkultur. En forskare och lärare vid Uppsala Universitet som med sin doktorsavhandling spridit ny kunskap om den svarta bourgognetryffeln på svensk mark."