På temat "från jord till bord" anordnas nästa vecka mat- och dryckesfestivalen Gotland Gastronomy för första gången. Initiativtagaren Frida Domnauer gläds över det digra antalet programpunkter som fyller festivaldagarna 26-29 april.
– Det har gått rätt snabbt och blivit mycket mer än vad vi trodde från början. Vi känner att det är jätteroligt med den blandning som blivit, dels med aktiviteter som man kan vara med på och exempelvis baka knäckebröd eller ysta ost, och dels att man kan få massor av olika upplevelser med gotländsk mat, säger Frida Domnauer.
Att festivalen täcker in hela Gotland är ytterligare en faktor som gör henne glad.
– Hela ön från öst till väst och norr till söder är inblandad i festivalen och det uppmuntras att åka runt. Det är precis som vi ville att det skulle bli.
Från festivalens 86 programpunkter nämner hon några axplock.
– Det är svårt att bara nämna några få. I Östergarn anordnas det matlagningskurs med tryffel där man får lära sig hur den fungerar som bäst i maten. Det anordnas drinkkurs på Surfers. På Prima gård på norr så kan man droppa in och lära sig hantverksgastronomi med bara lokala råvaror. Sedan är det en häftig grej på Sorby gård, där det anordnas en hemma hos-middag i deras kök, säger Frida Domnauer.