23-åring dömd för flera sexbrott mot barn

En 23-årig man döms till samhällstjänst för att han bland annat har utnyttjat flera barn för sexuell posering samt gjort sig skyldig till sexuellt ofredande av barn.

Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Gotland2019-10-25 12:38

Enligt domen har 23-åringen gjort sig skyldig till ett flertal sexualrelaterade brott mot totalt åtta stycken pojkar som vid tillfällena var mellan 12 och 14 år gamla. Brottsrubriceringarna som det rör sig om är tre fall av försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, fem fall av utnyttjande av barn för sexuell posering,  fem fall av sexuellt ofredande samt barnpornografibrott. Den 23-åriga mannen frikänns dock från två fall av sexuellt ofredande och två fall av kontakt för att träffa barn i sexuellt syfte.

Flera av målsägandena har i förhör angett att de fått pengar, snus, cigaretter och alkohol i utbyte mot bilder och filmer. Den åtalade har bekräftat att han haft kontakt med alla pojkar utom en, men har dock nekat till samtliga anklagelser och i förhör anfört att han inte bett om några poseringsbilder från någon av målsägandena samt att han inte skickat några meddelanden med sexuell innebörd. Han har medgett att han fått poseringsbilder från några av pojkarna, men menar att detta skett utan att han bett om det, och att en av pojkarna till och med gjort det i utpressningssyfte.

Gotlands tingsrätt anser dock att de berättelser som pojkarna berättat samt de vittnesuppgifter i kombination med teknisk bevisning är tillräcklig för att 23-åringen ska anses skyldig. 

Då 23-åringen tidigare är ostraffad väljer tingsrätten att döma honom till 160 timmars samhällstjänst i stället för de 6 månaders fängelse som annars skulle ha valts. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!