46-årig man åtalas för grov kvinnofridskränkning

Mannen åtalas misstänkt för både grov kvinnofridskränkning mot sin dåvarande sambo, samt grov fridskränkning mot deras treåriga dotter efter att under flera år både fysiskt och psykiskt skadat dem.

En gotländsk man misstänks för grov kvinnofridskränkning samt grov fridskränkning.

En gotländsk man misstänks för grov kvinnofridskränkning samt grov fridskränkning.

Foto: Emil Lundberg

Gotland2021-08-26 12:43

Under tre års tid ska en gotländsk 46-årig man enligt stämningsansökan ha kränkt såväl som fysiskt antastat sin dåvarande sambo och deras gemensamma dotter. 

Enligt åtalet har mannen vid upprepade tillfällen slagit sambon på armen, tagit tag i hennes armar, tryckt henne mot väggen och vid ett tillfälle spottat snus i ansiktet på henne. 

Som bevis finns flera utdrag ur sambons dagbok, foton, larmsamtal om bråk, samt vittnesuppgifter från flera personer som styrker båda åtalspunkterna. Bland annat har sambons hemmaboende son från ett tidigare förhållande hörts som vittne. 

Dottern ska enligt åtalet ha orsakats skada genom att mannen dragit henne i håret, tryckt ner hennes ansikte i maten och duschat henne kallt efter att hon kissat på sig. Hon ska även ha utsatts för nyp i öronen och slag i huvud och ansikte.

46-åringen förnekar brott i båda fallen och menar i förhör att det bara är påhitt och något som sambon hittat på för att få fördel i en eventuell vårdnadstvist.

Åklagaren anser att ingen del av misshandlarna som gäller dottern ska bedömas som ringa eftersom de varit riktade mot ett litet barn och att mannen är barnets förälder.

46-åringen har med anledning av misstankarna tidigare i år även fått sina vapen och sin ammunition omhändertagna av polisen. Mannen har överklagat den här delen till förvaltningsrätten som dock har avslagit mannens överklagan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!