52-årig man häktades i går

En 52-årig Visbybo häktades i går eftermiddag, på sannolika skäl misstänkt för totalt fyra fall av olaga hot, ett fall av försök till utpressning och ett fall av misshandel. Mannen har även tidigare dömts för liknande brott och såväl polis som krögare vet vem han är.

Gotland2010-10-15 04:00
I tisdags anhölls en 52-årig man, misstänkt för olaga hot och misshandel. I går hölls häktningsförhandlingar i Gotlands tingsrätt, bakom stängda dörrar med hänvisning till utredningssekretessen.
Mannen är misstänkt för sex brott begångna i lördags respektive tisdags:
Han är på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden, misstänkt för försök till utpressning samt två fall av olaga hot i lördags, och för misshandel och ytterligare två fall av olaga hot i tisdags.

Välkänd
Mannen är sedan många år tillbaka välkänd inom den gotländska krogvärlden, eftersom det är gentemot krogar och krögare som flera brott av liknande karaktär begåtts tidigare.
- Vi krögare har gått samman för att stötta varandra när något sådant händer, berättar Claes Jonsson, ordförande för Gotlands krögarförening, som medger att hot och utpressningsförsök är ett problem inom krögarbranschen och har så varit under många år - enligt uppgifter till GT förekom det redan under tidigt 1990-tal.
- Som vi har förstått det så har den här mannen ingen koppling till några kriminella gäng, eller någon annan som backar upp honom, men han omger sig med en del ungdomar, säger Claes Jonsson.

God koll
Krögarföreningen har diskuterat ärendet med polisen, som har god koll på mannen i fråga och på hans närmaste.
Som GT kunde berätta i går sätts de bråk som skedde i Visby innerstad i helgen i samband med den nu häktade mannen.

Polisen tiger
Polisen vill dock inte kommentera detta ytterligare. Utredningen av dessa bråk fortgår, men huruvida fler förhör hållits eller om man ytterligare har ringat in misstänkta gärningsmän vill inte polisen uttala sig om.
Åtal mot den nu häktade 52-åringen ska vara väckt senast 28 oktober.


Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om