Misstänkt barnvåldtäktsman häktad

En 74-årig man hemmahörande på fastlandet har häktats i Dalarna misstänkt för flera grova våldtäkter mot barn. Någon eller några av dem ska ha skett på Gotland under tidigt 2000-tal.

Gotland2024-04-11 16:33

En 74-årig man i Dalarna har suttit häktad sedan januari på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn. Brott som misstänks ha begåtts under senare år. Men i tisdags omhäktades han då nya brottsmisstankar tillkommit, men för äldre brott som ska ha begåtts på Gotland mellan 2003 och 2011.

De brott han misstänks för på Gotland är grov våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av underårig. I Dalarna misstänks han även där för sexuellt utnyttjande av underårig och grov våldtäkt mot barn, brott som ska ha begåtts mellan 2005 och 2023.

I januari när han först häktades så var det för nyare brott som han misstänks ha begått och som ska ha inträffat mellan 2014 och 2023. Brotten är våldtäkt mot barn, och våldtäkt, samt försök till våldtäkt mot barn, och försök till våldtäkt. Häktningen som beslutades om i tisdags rör samtliga brott där han är misstänkt på sannolika skäl.

Mannen är häktad med restriktioner vilket i det här fallet innebär att han inte får vistas tillsammans med andra, inte ta emot besök, elektronisk kommunikation eller försändelser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!