som tar över som ordförande i Kulinariska Gotland efter Bosse Nilsson, Donners Brunn.
Vem är du?
- Jag är restaurangchef på Fårösunds Fästning och inne på tredje året där. Jag bor i Stockholm men arbetar på Gotland under maj till september plus att jag är på ön ungefär en gång i månaden. Just nu är jag mammaledig men i sommar kommer vi att bo på Gotland hela familjen.
Vilken erfarenhet har du av restaurangbranschen?
- Trots att jag inte har fyllt 29 år så har jag lång erfarenhet. Jag började arbeta i branschen redan när jag var 16 år och har lärt mig det mesta, från grunden.
Vad hoppas du bidra med som ordförande i Kulinariska Gotland?
- Jag hoppas att vi ska bli mer synliga. Det känns extra angeläget nu när Gotlands turistförening försvinner. Vi måste visa att vi är en kraft att räkna med och jag tänker föra vår talan inte enbart på Gotland utan i hela landet. Vi behöver informera mer om vilka vi är och att det går att äta väldigt bra mat över hela Gotland. Genom gemensam marknadsföring och olika evenemang vill vi uppmärksamma de gotländska råvaror som vi använder. Vi startar lördagen den 7 maj med en sparrisfest på Donners Brunn.
- För Kulinariska Gotland är kvalitet viktigare än kvantitet, men vi vill bli fler restauranger i nätverket och därmed ännu starkare.
Har du några planer på att flytta till Gotland?
- Både min man och jag vill det, men vi kan inte säga när det blir. Vi ska försöka hitta ett hus och det blir väl som fritidshus till att börja med, men på sikt hoppas vi kunna bosätta oss permanent på Gotland.
Nätverket Kulinariska Gotland utgörs av Donners Brunn, Bakfickan, 50 kvadrat, Lindgården och Gamla Masters i Visby, Smakrike i Ljugarn, Krakas i Kräklingbo och Fårösunds Fästning i Fårösund. För att kunna bli medlem måste restaurangen ha varit igång i minst tre år och vara omnämnd i svenska restaurangers "White Guide".