Alternativ balkväll i sviten på Visbyhotellet

Hotell- och turismstudenterna på Wisbygymnasiet gav inte upp när studentbalen blev inställd. De klädde sig balfina och ordnade en egen fest.

Avgångseleverna från hotell- och turismprogrammet plockade fram finklänningar och kostymer trots att balen var inställd.

Avgångseleverna från hotell- och turismprogrammet plockade fram finklänningar och kostymer trots att balen var inställd.

Foto: Privat

Gotland2020-06-01 08:33

Lisa Lundström i klass HT17 på Wisbygymnasiet blev riktigt ledsen när det stod klart att det inte skulle bli någon bal för årets studenter. 

– Jag hade beställt balklänning, väska, skor och alltihop. När beskedet kom knycklade jag ned allt i en kasse och la det längst in i garderoben, berättar Lisa.

Men Lisa går i en påhittig klass som har bestämt sig för att göra det bästa av studenten, trots att den infaller mitt i pandemin. Hon fick plocka fram sin lite skrynkliga balklänning ur garderoben igen. 

LÄS MER: Helagotland.se livesänder studentutspringet på fredag!

Balen var planerad till helgen som gick och i lördags kväll hade klassen bokat in en stor svit på Novi för att uppmärksamma dagen. Studenterna klädde sig balfina och föräldrarna kom förbi.

– De fick stanna utomhus, men då fick de i alla fall se oss och fotografera. Och min mamma grät lite när hon såg mig i balklänningen, berättar Lisa Lundström.

LÄS MER: Här är alla hålltider för utspringet

Lisa och hennes kompisar är ledsna över allt som har blivit inställt, men klass HT17 var mer än nöjda med sin "balkväll".

– Det går att fixa om man bara vill.

Hon vet inte hur hennes närmaste framtid kommer att se ut, men hoppas att hon kan vara med på den vinterbal som planeras för årets avgångselever i december. 

– Jag tror att det kan bli ganska mysigt. 

Tar du fram din balklänning igen då?

– Jag vet inte. Den är ju ganska somrig.

Klass HT17 har tänkt ut ett alternativt firande på studentdagen också. I stället för vagnåkning kommer de att fara runt i en liten minibuss.

En stor svit på Novi bjöd på lika mycket havsutsikt som Wisby strand.
En stor svit på Novi bjöd på lika mycket havsutsikt som Wisby strand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!