Anställd misstänks ha stulit paket och skrapat triss

En tidigare butiksanställd har åtalats misstänkt för stöld och narkotikabrott. Enligt förundersökningen ska hen ha tagit ut telefoner ur postpaket som andra skulle ha, och sedan skickat iväg paketen tomma.

En tidigare butiksanställd åtalas misstänkt för stöld efter att hen ska ha tagit telefoner ur paket som lämnats in till butiken.

En tidigare butiksanställd åtalas misstänkt för stöld efter att hen ska ha tagit telefoner ur paket som lämnats in till butiken.

Foto: Johanna Hagberg

Gotland2024-04-15 19:45

En tidigare butiksanställd har åtalats misstänkt för två fall av stöld efter att ha tagit paket som tillhörde andra och som lämnats in för att skickas. Enligt åtalet rör det sig om två mobiltelefoner där den misstänkte ska ha tagit ut telefonerna ur sina förpackningar i paketen, och sedan skickat iväg paketen med bara tomma förpackningar kvar. Därefter ska hen ha försökt att sälja dem vidare. I ena fallet ska hen ha lyckats och då fått över 9 000 kronor för telefonen. I det andra fallet ska telefonen ha skickats tillbaka till den anställde då telefonen varit spärrad.

Av förundersökningen framgår även att den anställde fångats på film när hen luktat på paket, och när hen skrapat trisslotter utan att betala för dem. Den misstänkte ska även ha tagit kontanter som kunder betalat varor med, men sedan avbrutit köpen för att kunna ta kontanterna utan att det skulle märkas. Den anställde ska även ha tagit saker ur en hittelåda. Bland annat ett halsband.

Den misstänkte har enligt förundersökningen erkänt att hen gett bort saker från butiken till sina kompisar, och att hen tagit kontanter, vilket också ska ha synts på övervakningsfilm.

Men den anställde åtalas bara för stöld av de två telefonerna, och narkotikabrott då den misstänkte haft 1,5 gram kokain hemma i sin bostad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!